Søk i denne bloggen

lørdag 18. juni 2011

hvordan gjøre alt feil! eller en tur på løvenskjoldbana..

vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne nå gitt..


var på løvenskjoldbana i dag for å skyte standard. sov litt lite i natt og reiste hjemmefra klokka seks, litt groggy og spent på dagen.
turen ned gikk fint og jeg fant etterhvert frem til bana der.

merket allerede på prøveserien at dette kom til å bli vanskelig, begynte vel med en 43 eller 44 serie på presisjon. en del under pari for å si det sånn.
pistolen kjentes helt fremmed ut i hånda og jeg var tydelig preget av nerver og ambisjoner. har i det siste skutt rimelig bra og hadde sett frem til denne skytinga for virkelig å skyte godt.
kjente også at det ligger mye fripistoltrening i hånda mi nå, og skuddet var håpløst å få avgårde, presset og presset men ikke noe skjedde, før jeg ble utålmodig og nappet skuddet ut i åtter-ringen gang på gang.

etter å se at det sto 175 poeng etter fire serier presisjon var det nesten umulig å motivere seg videre, men jeg bet tenna sammen og lanserte dagens første 50 serie på den første 20 sekunderen, fikk igjen litt håp og fullførte inn til en 544 runde. noe jeg får leve med, resultatet var det beste jeg kunne få til i dag.

kommer veldig klart frem at jeg er for urutinert og altfor lite konkurransetrent. står alt for mye alene og får for lite matching på treninger, banemiljøet i H.I.L er nå dessverre svært labert etter et par sesonger med stor interesse og gode oppmøter.
får håpe det tar seg opp igjen til høsten og vinteren.

meldte meg på hurtig fin etter standardfiaskoen og ville reise kjærringa etter den elendige runden.

trenger jeg si mer?

åpnet med en 50 serie på prøveserien og derfra gikk det rett ned. somlet bort poeng hele veien. glemte å se på siktene, glemte av at jeg ikke skal nappe, glemte å holde rolig, glemte pust, glemte at jeg faktisk hadde kjørt to timer for å skyte. klarte ikke fokusere på skytingen i det hele tatt og ga mer eller mindre opp.
endte på 552 eller noe, årsverste!


fint å få en sånn gjennomkjøring før nm da, viktig å se fremover og fokusere på de skuddene jeg ikke har skutt ennå. det er jo ikke alle dager som er like, og dette var altså en sånn dag.


det mest positive var jo at jeg traff masse hyggelige folk og fikk snakket og lyttet til andre skyttere.
samt endelig få tatt en titt på løvenskjoldbana. moro å reise litt rundt.
skal bli flinkere til å oppdatere meg på terminlista og få konkurrert litt utenfor den "lune heimebana" det er ikke der det gjelder å prestere, viktig å få sett og opplevd forskjellige forhold og skyte ved siden av skyttere fra andre klubber.
elsker å konkurrere, det er jo det som er motivasjonen og grunnen til at jeg trener så mye som jeg gjør.
og jeg merker når presset blir større at det er det jeg må trene på. hjertet banker og armen rister, og jeg har egentlig ikke noe å være nervøs for. jeg står bare et annet sted og gjør det samme som ellers.
så får jeg øve litt på å få hjernen til å forstå det.

i morgen er det fripistol, så får vi se da.... åssen det går.

tirsdag 14. juni 2011

ultralydvasker innkjøpt

har jo i det siste brukt en del tid på å pusse fripistol, og tenkte jeg skulle prøve å gjøre dette litt lettere for meg selv ved å kjøpe inn en såkalt smykkevasker. kjøpte den selv, for egne penger, er ikke sponset eller donert på noen måte fra noen. prisen var 599,- noe som ikke er helt bak mål. dette er jo faktisk noe kona mi kan få nytte av også i motsetning til alt annet jeg kjøper til skytingen min

smykkevasker fra OBH NORDICA
jeg kjøpte min på en elkjøp-butikk på hamar, og er relativt fornøyd.
det jeg merker er at avleiringene på våpendelene løsner lettere etter noen runder i denne maskina enn uten. når det er sagt så har jeg kun prøvd med rent vann de første gangene jeg har prøvd den, og resultatet kunne antakeligvis blitt bedre hvis jeg hadde tilsatt andre midler i vannet. har ikke satt meg helt inn i hvilke midler som kan brukes, men har funnet ut via nettet at brennbare væsker ikke egner seg. (av åpenbare grunner)
eddik og sitronsyrer er andre løsninger som vil funke bra, jeg har bare ikke kommet meg avgårde for å få tak i sånt ennå.
størrelsen på tanken kunne vært litt større, men jeg får plass til de fleste våpendelene i denne, med unntak av løp og sånn. har hatt hele avtrekksmekanismen og ramma til morinien min i den. uten problemer.


vasketanken med kurven i

for de av dere som bryr seg om hvordan pistolene deres ser ut bør det jo nevnes at blånering og overflatebehandling KAN ta skade av å bli vasket i denne maskina, slik jeg forstår det er det pga vibrasjonene som oppstår og at delene gnisser mot hverandre. tviler på at selve ultralyden klarer å riste av blåneringen.
det er fortsatt slik at jeg må fysisk pusse vekk skitt fra delene selv med pussekluter, det faller ikke av selv. dessuten syntes jeg at programmene er litt korte. maks lengde på syklusen er 480 sekunder, dette kan du selvsagt kjøre flere ganger men det kunne vært greit å bare satt på en time og funnet på noe annet så lenge..

bør også si noe selvfølgelig føler jeg: etter at du har lagt våpendelene i vann, husk å tørke dem skikkelig og ha på olje etterpå for å unngå rust. (regner med de fleste av dere som leser her forstår sånn selv, men greit å få med)


morini cm22m og ultralydvasker fra OBH NORDICA