Søk i denne bloggen

torsdag 31. mars 2011

godt å ha.. for grepsautister

jeg er svært opptatt av grepene mine og bruker mye tid på å få de til å føles gode i hånda.
en prosess som er tidkrevende og interessant. har kommet frem til at å lage et perfekt grep er umulig da altfor mange forskjellige elementer spiller inn fra dag til dag. temperatur, vanninnhold i kroppen, og noen ganger virker det som om jeg har en annens hånd også.. har kommet til at å unngå de mest nøyaktige formene passer meg best. minst mulig fingergrep og former i grepet som skal passe inn i hver pore og rille. jeg finner de store punktene som forandrer seg minst og bruker det. viktig å la underhåndsstøtta være justerbar. har gått på en smell der med den gamle pardinien jeg hadde før. festet underhåndsstøtta permanent, og fikk av og til ikke hånda inn i grepet.

det jeg tenker på er:


-pekefinger skal ha god følelse med avtrekker
-håndflaten skal være fylt godt opp
-pistolen skal peke rett ut fra hånda slik at rekylen går opp i skulderen
-langfinger og ringfinger skal gripe godt og kunne holde pistolen i et fast grep sammen med innerste delen av tommel. (ytterste del av tommel bør ikke være med for mye da det kan føre til at den styrer siktebildet ditt ut av stilling.)

et annet viktig moment er jo at grepet skal passe i regelverket til forbundet med tanke på størrelser, vinkler og boksen som blir brukt ved større konkurranser.

komplett regelverk finner du her: http://www.skyting.no/loverogregler/Documents/Pistol_2010.pdf



pardini fpm og morini cm22m


tok noen bilder i dag av noe jeg bruker masse av. kjøper det på min lokale jerniabutikk, men regner med at dette finnes i de fleste jernvare/ trevarebutikker. jeg betaler 89,- for denne tuba og den holder lenge. er ikke mye som skal til før hele grepet forandrer følelse og fasong. viktig å ta det sakte og forsiktig.
sandpapir og et godt hoggjern har jeg også nytte av, men husk. det er ikke store forandringen som skal til før du er helt ute å kjøre.. har noen grep på roterommet som er FUBAR, fra begynnelsen jeg skjøt og jobbet for mye for fort med grepet.

finner denne på jernia.no ( obs! jeg er ikke knyttet til jernia på noen måte. betaler for dette produktet selv) det kommer i flere fargenyanser så hvis du er nøye på det så kan du tilpasse det grepet ditt så det ikke blir så synlig forskjell i treverket, selv gir jeg litt blaffen i akkurat det.






NB! jeg er ikke trener, dommer eller noe annet enn en helt vanlig pistolskytter. alle meninger og tips her er noe jeg bruker selv i min skyting. for andre kan dette være ren vranglære så ha det i bakhodet når du leser her. påberoper meg ikke å ha noen fasit, men prøver hele tiden å forbedre meg slik at skuddene sitter mer og mer der de skal. tar gjerne i mot tips og råd fra mine skyttervenner og bekjente, og håper at noe av det jeg rabler ned her kan komme andre til gode også.

stille på trening

heisann.. lenge mellom hver skikkelige oppdatering her, men får ta et lite sammendrag nå. bildene er det datteren min som har tatt.


morini and me


siden sist har det vært NM luftpistol på kløfta, klarte målet mitt der, + 5 poeng.. så det er jeg fornøyd med. endte opp i finalen med 555 poeng. 8 plass tilslutt. kjempefornøyd. hatt luftpistol siden oktober i fjor bare.
(ble en 3 plass på lag der da også)

skyter jevnt og trutt med fripistolen, såpass jevnt og trutt at jeg nesten har glemt morinien min. skjøt litt med den i dag, noen hurtigserier.. klarer nesten ikke å få avtrekk. vant til fripistolavtrekket mitt som går av bare en sommerfugl flyr gjennom rommet. så det må nok trenes inn en del med den før neste konkurranse. ulempen er at jeg trives så godt bak fripistolen min at jeg som regel ikke pakker frem noe annet på treninger.
ligger mellom 540 og 550 med fripistolen. riktignok på 25 meter og coltskive, men føler at jeg har mye å gå på der. er noe med det å ha tålmodighet til å skyte bra.


pardini FPM and me



tok en liten runde med luftpistolen i kveld etter at ungene hadde lagt seg også, kona på nattevakt så alternativet var derrick på nett-tv. endte opp med en 283 halvmatch. ikke skutt siden NM og alt virket rart, men fint resultat.

virker som om våren og sola har begynt å ta litt piffen ut av skytelysten til folk også, var bare tre stykker innom treningen i dag. altfor dårlig! ikke lenge til bane NM.


stille på skytebana

Finals 10m Air Pistol Men - ISSF World Cup Series 2011, Combined Stage 2...

mandag 28. mars 2011