Søk i denne bloggen

onsdag 9. februar 2011

ny blogg!

vil for min egen del starte denne bloggen rundt temaet baneskyting med pistol. jeg har skutt jevnlig i noen år tidligere og har nå tatt opp igjen skytingen etter mange år utenfor miljøet og skyting.
begynte på igjen i januar 2010 ca, og har nå kommet meg greit opp på det nivået jeg var da jeg ga meg for mange år siden, (var junior da).
benytter meg nå av en pardini fpm fripistol, en morini cm162 luftpistol, en morini cm22m kaliber 22. disse er mine konkurransevåpen som jeg prioriterer. eier også andre håndvåpen, men disse er ikke interessante i forhold til baneprogrammene. kommer etterhvert til å kjøpe meg en pistol i kaliber 32, men da det primært er luft og fripistol jeg prioriterer så haster det ikke.

foreløpige bestenoteringer er

hurtig fin 570
vm fin    568
standard 553
luft         558

så det er rom for forbedringer her, har foreløpig beste resultat i fripistol med 489 fra nm 2010, men det var med en pardini standardpistol og er ikke representativt for det jeg skyter nå-
ser med stor glede frem til norgescupen i fripistol som starter nå i mars.

mitt hovedproblem med fripistol er jo som med de fleste andre utøvere, treningsmuligheter. det mangler
baner som er 50 meter, og på en vanlig kveld på skytterbana er det vanskelig å få gjennomført et friprogram pga pauser og snakk mellom seriene. og alle elementene som ikke gjør det praktisk gjennomførbart med en realistisk konkurransetrening. utover våren og sommeren derimot får jeg forhåpentligvis tilgang til elektronikk og da øker mulighetene for å komme i gang.
trener nå et og et skudd og lærer meg våpenet å kjenne. har en foreløpig bestenotering med 550 på coltskive, vel og merke på trening. ser muligheter for å knekke denne rimelig fort når mulighetene ligger til rette for det.

luftpistol er det ikke så lenge jeg har holdt på med, kjøpte morinien i september eller oktober 2010. deltok på hell open nå i januar 2011 og slo min egen pers hver dag. 547 første dag, 550 andre dag og tilslutt 558 siste dag. dette var det første store stevnet jeg har deltatt på og det innbød virkelig til gjentakelse! hadde en kjempehelg som lærte meg mye!

min vanlige 22 pistol kommer jeg tilbake til i et senere innlegg. nettopp gått til innkjøp av en morini cm22m og skal ta for meg denne litt grundigere på flere måter. hadde tidligere en pardini 22, men pga uforutsette problemer er denne pistolen nå lagt litt på hylla. mulig jeg også kommer tilbake til den også ved en senere anledning-

trykker nå publiser innlegg og lar det stå til. skal prøve å følge opp denne bloggen med tanker om skyting, opplysninger jeg finner rundt omkring, samt ikke minst historier og bilder fra treninger og konkurranser.