Søk i denne bloggen

tirsdag 21. juni 2011

gratis skytelogg for nedlasting

http://www.lettoghuske.com/skytelogg/

fant her forleden denne sida med en loggbok du kan laste ned gratis.
jeg skal i allefall begynne å bruke denne fremover. kjempegreit redskap å føre inn treninger på.

finner ikke fripistol noe sted der, men siden luftpistol 60 skudd er helt likt ( i antall skudd og serier)så bruker jeg den foreløpig, kanskje det kommer en egen fri etterhvert slik at det ikke er så lett å blande sammen når luftsesongen begynner.

matchgun kaliber .22

fikk i helgen prøve en matchgun i kaliber 22, var ikke mange skuddene jeg skjøt, men fikk et svært godt inntrykk av pistolen. hadde en 47 serie med 7 på en relativt hurtig serie. 4 tiere i en fin samling.

pistolen har en del uvanlige finesser, men ikke noe leamikk som skremte meg så veldig. ryktet sier jo at dette er en pistol med alt for mange bevegelige deler som går i stykker og ikke funker.
dette skal være i orden på de nye utgavene som kommer nå, og i følge eieren så spiser pistolen det aller meste av ammo og er like driftsikker som hvilken som helst annen pistol i sin klasse.

kammeret og matesystemet til matchgun .22

det spesielle med pistolen er et rørmagasin som settes i i fremkant av pistolen, og et matesystem som kan sammenlignes med et gammelt winchester lever action system, men da halvautomatisk.
funksjoneringen var knallrask og uten spesiell rekyl, selv uten loddene som kan monteres på pistolen.
den har uendelige med justeringer, som både er oversiktlige uten behov for verktøy (på de fleste)

the business end

pistolen har et svært spesielt utseende i forhold til mer tradisjonelle pistoler, og kan nok virke skremmende for de mest konservative. selv er jeg glad for alle muligheter for pistol det ikke står PARDINI på og ser frem til å skaffe meg en MG i kaliber 32 i første omgang, er veldig fornøyd med min MORINI CM22M og bytter nok ikke bort den med det første.

mitt ankepunkt med pistolene har vært rørmagasinet som jeg tenkte var for skrøpelig laget, men disse ligger da utenfor området der det er belastning og får så og si ingen påkjenning i forhold til magasinene på "vanlige" pistoler.
jeg er ingen ekspert og har som sagt bare testet pistolen noen få skudd, men jeg er imponert og skal ha meg en i kaliber .32 for grovprogrammene.



matchgun .22, legg merke til rørmagasinet

kunne nok skrevet, og burde nok skrevet mer om denne pistolen. for jeg tror dette er et svært bra våpen som fortjener større plass enn det har fått.
som ryktene sier så sendes nok våpnene ut på markedet litt for tidlig slik at kjøperene blir litt prøvekaniner, men service og oppfølging fra produsenten ved problemer er vissnok upåklagelig, og pistolen har nå vært på markedet så lenge at barnesykdommene er eliminert på de siste modellene i kaliber 22.

grovmodellen er ennå litt ruskete i funksjoneringen, men også dette bør nok i løpet av kort tid være fikset.
jeg er i allefall ikke skremt på noen som helst måte.
så det blir bestilt en sånn i løpet av høsten. (kaliber .32)

legger ved adressen til produsenten her, så kan du jo klikke innom og lese deg opp selv og gjøre deg opp din egen mening

http://www.matchguns.com/

plasseringer løvenskjold open

oppdaterer her med plasseringene fra helga.


standard: 1. plass og dm-gull. (selv om ikke sluttsummen var veldig imponerende)
hurtig fin: 3. plass i min klasse
fripistol: 4. plass og 2 poeng bak bronsje.
vm fin: 2. plass i min klasse

må vel si her at nivået var relativt lavt gjennom hele helga og det var ikke noen spesielt bra resultater å spore.
men resultatene står jo der, og listene er skrevet så får man bare ta til takke med det man oppnådde der og da.

det er alltid et skudd som ikke er skutt.

alle resultatene ligger forøvrig på denne adressen. (takk siri) jeg hadde litt problemer med å åpne dem og få dem forståelige på min data, men det kan nok skyldes brukerfeil..

http://www.oslopk.com/resultater.htm

Løvenskjold open. siste dag

søndag og siste dag i løvenskjold open.

opp ca 6 igjen og ut i bilen med frokosten i setet ved siden av meg, klar for en dag med skyting etter fiaskolørdagen.
kjører nedover en grå og regnfull e6. kaldt i lufta.

kommer frem til løvenskjold og får noe å varme meg på av de som har overnattet på bana.
har ikke sett 50 meters bana der før og oppdager fort at det er skikkelig kaldt, og tildels dårlig lys denne dagen.
ryktene sier at det var mellom 10 og 11 grader på standplass, og jeg hadde feilbedømt påkledningen, men ikke så mye å gjøre med.

begynner dårlig, og fortsetter ennå dårligere, merker at jeg trener helt feil på fripistol.
der jeg trener er det ikke elektronikk, og det gjør at jeg er altfor opptatt av 10 skudds-serier og frem for å lappe..
dette gjør at jeg skyter for fort, og resultatet blir da deretter.
var ferdig etter en liten time og det skrøpelige tallet 513 står og ler av meg på monitoren.
hadde skudd helt ut i 5er ringen og ikke mye stemte, men nok en gang: kjempeviktig gjennomkjøring før nm og fint å få tilbakemeldinger på metodene jeg bruker for å bli bedre, må nok forandre hele innstillingen og fokuset på trening. legge opp treningen til å ligne mer en konkurransesituasjon. ikke henge meg opp i 10 skudds-serier. hvert skudd er nytt og viktigere enn de som er utført.

grepet på fripistolen begynner å bli bra da, noen små justeringer til så er det nok ferdig for en stund. (har følelsen av at jeg har sagt det før men...)

E6, på vei ned til Løvenskjold open.


 tok en pause før VM-programmet skulle skytes og prøvde å fokusere på det jeg skulle gjøre. hadde fått i meg varmen etter fripistol-øvelsen og kjente meg roligere og avslappet.
ble tildelt standplass 19, og satte i gang med forberedelsestida.
gleda meg til seks rolige serier med presisjon, hadde varmet godt opp med det før på dagen og kjente meg klar. vm-programmet er et kjempebehagelig program å skyte.
i forhold til resultatene tidligere denne helga så var jeg fornøyd med 281 på presisjonen. hadde en 44 serie som burde vært unngått, men sånn blir det av og til. ikke alle serier går i boks.
lå nokså greit an på duellen og skulle bare ta meg skikkelig sammen på siste serien, være ekstra nøye og flink, ble altfor defensiv og det resulterte i to 8ere. og sluttsum på 566. var såvidt jeg vet 2 plass da jeg reiste derfra og resultatene er ikke kommet ennå. skal oppdatere på det når de er offentliggjort. forøvrig to poeng unna personlig bestenotering, har ikke skutt så mange vm-program tidligere.

var litt plagsomt med stor aktivitet på standplass under skytingen da vi skjøt VM-programmet, en del trasking og prating blant funksjonærer som jeg anser som unødvendig.
får ta det som fokustrening,
må presisere at det er ikke når de byttet skiver og gjorde funksjonærjobbene sine at det var støy, men ellers. vet at også flere kommenterte dette i etterhånd.


oppsummert så hadde jeg en totalt sett kjempebra helg og ser frem til neste konkurranse der.

lørdag 18/6:
standard: 544
hurtig fin : 552

søndag 19/6:
fripistol: 513
vm-fin: 566

neste helg er det aronsløkka og ny fripistol-konkurranse!




pardini fpm fripistol og morini cm22m fra en tidligere trening


ikke så lett å få tatt bilder under konkurranser så det må dessverre utgå, men jeg vet det ble tatt bilder og skal prøve å få sporet opp noen av dem.