Søk i denne bloggen

fredag 7. oktober 2011

er dette virkelig veien å gå?

fant dette sitatet på fagkomite pistol sin plan for konferansen i år.

sitat:
"Fremtidens toppsatsing: Vi har ikke hatt deltakere i OL siden 1996 i Atlanta hvor Pål Hembre deltok i Luft og Fripistol.
Regionssatsningen i nåværende form legges ned da den ikke har gitt ønsket virkning med unntak av 2 regioner.
Vi ønsker konkrete forslag til hvordan fagkomiteen skal organisere fremtidig satsning"
sitat slutt.


ok.

jeg trener mye, satser alt hva remmer tøy og økonomi kan holde. føler selv at resultatene mine er på vei oppover, og har store mål fremover. jeg vet at flere enn meg på bl.a østlandet er i samme bås, og at vi sitter på hver vår tue og gnisser tenner. gode skyttere som ikke egentlig blir sett.

jeg må faktisk si det sånn at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre i forhold til min satsing..
ingen kommer jo til meg og spør meg om jeg vil være med å satse, så det blir til at jeg bare fortsetter med treninger, konkurranser, og står alene med pistolen og skyter på hjemmebana, samt konkurrerer alt jeg kan innen overkommelige avstander

det er ensomt, og dyrt å satse alene.
jeg bruker masse penger og tid på treninger som jeg vet på sikt ikke er matnyttig nok. jeg kan ikke bli best ved å stå alene.

jeg trenger:

en administrator/organisator for satsingen regionalt
trenings/(sparring)partnere
samlinger hvor vi kan utveksle erfaringer
kurs/ møter med etablerte gode skyttere som kan hjelpe meg på vei
konkurranseerfaring fra større stevner
følelsen av at forbundet faktisk interesserer seg!

jeg har


vilje til å utvikle meg for å bli en god skytter
talentet som trengs til å bli en god skytter
pistolene jeg trenger for å hevde meg i de aktuelle klassene
ammunisjon nok for en liten stund til..



spørsmålene er


hvor henvender jeg meg? og hva kan jeg oppnå?

jeg er skytter, ikke byråkrat. jeg klarer dessverre ikke sette meg ned å orientere meg i alle muligheter jeg har. (om jeg har noen) hva slags konkrete forslag er det fkp forventer å få?

hva har fkp gjort i den tiden det har tatt for å finne ut at den regionale satsingen ikke fungerer?

og hva har de i såfall gjort feil?


hvilke to regioner anser de som vellykkede?
hvorfor ikke bruke erfaringer derfra videre til andre kretser, la representanter fra de kretsene reise rundt og videreføre sine erfaringer. en regional satsing må uansett hvordan du vrir og vrenge på det bunne i engasjerte personer som gjør en administrativ og organisasjonsmessig jobb (og som som får betalt for jobben de skal gjøre), samt økonomi til å støtte de beste skytterne med satsingen. det vil aldri bli gratis å dyrke frem toppidrettsutøvere.








trening på elektronikk

har i dag fått gjennomført den første skikkelige treningen for sesongen. var med tord esten opp til skytterhuset på terningmoen og skulle skyte en økt.

han var allerede godt i gang da jeg dukket opp og jeg rigget meg raskt til.

klar for trening

kjøpte meg en "match-box" på Børselars for litt siden, noe jeg har ansett som bortkastet frem til jeg ordnet meg en.
veldig ryddig og oversiktlig, i tillegg er det lett å se om kulene har noen skader som kan påvirke presisjonen. (marginene er så små at i allefall jeg trenger all hjelp jeg kan få.)
du ser den ligger bak pistolen min.
kort fortalt er en "match-box" en liten eske med plass til nøyaktig 100 kuler.hvor hver enkelt kule er plassert hver for seg i et nøyaktig tilpasset brett. det er lett å plukke opp en og en kule, samtidig er det greit å holde rede på hvor langt du har kommet i programmet.


her lå jeg an til en 600 runde, ikke tapt et eneste poeng!


hadde bestemt meg på forhånd for å bruke god tid, være fokusert på de riktige tingene og skyte bra. en veldig grei tanke å ha før du starter.. så gjelder det bare å holde koken utover i programmet.
skjøt 17 prøveskudd, og måtte skru litt pga lyset på bana. tord esten var godt inne i sin første 10 skudds serie da jeg trykket på match-knappen.

første 10 skudd

begynte litt rufsete, men dro meg greit i land på den første serien. brukte god tid og var nøye med oppgavene. luftpistol er vanskelig, men utrolig lett når du kommer innpå sporet og klarer å følge det.

andre 10 skudd
her begynte jeg virkelig å få "trua" hadde god kontroll og fikk selv skudd som kjentes ustødige ut inn i 10eren. satte meg ned litt ekstra for å resette hjernen. kjente på meg at det var mulig å få et bra resultat. og det er selvsagt helt feil. mistet fokuset på et og et skudd og satte i gang med neste runde med tanken på en bra sluttsum.

tredje 10 skudd
tapte like mye på denne ene serien som de to andre til sammen nesten. kjente at jeg begynte å bli sliten. det var også på den tredje serien jeg merket de første problemene på stevnet i Krapfoss sist også.  skikkelig surt med to 8ere. kun mangel på fokus og utålmodighet som utløser det. har gode skudd innimellom, men faller for fristelsen til å trekke av selv om det ikke ser riktig ut. og det straffer seg.

fjerde 10 skudd

fjerde runden, etter litt vann og nytt fokus klarte jeg en god runde igjen. merket at jeg var mørbanket i hjernen av mangel på konsentrasjonstrening.

femte 10 skudd
ikke så mye å si om denne... skyter over hele skiva, kjenner at jeg er ukonsentrert. kjenner at jeg ikke skal trekke av, kjenner at jeg burde tatt ned, satt meg litt, drukket litt vann og lukket øynene. men gjør det ikke. prøver å tvinge kroppen og hjernen til å prestere, skyter dårlig og fortsetter å tvinge meg selv til noe som jeg ikke er i stand til uten noen minutters hvile. avslutter med et godt skudd og tenker at: heldigvis.. nå er det bare 10 skudd igjen så er jeg ferdig.. ser 464, og tenker at jeg bør nærme meg 560 tallet.. og det er jo en kjempebra start på å tilrettelegge for en dårlig serie!

sjette 10 skudd
 og det stemte. åpner med en 8,5, og vil så gjerne mer. mister tålmodigheten og hangler gjennom en serie så og si blottet for 10ere. lander på 552, med to håpløst dårlige serier, vet at jeg kan, og utover i sesongen så ser jeg lyst på en økning i poengsum!

må rett og slett skyte mer og reise rundt på alle stevner som jeg kan for å få matchtrening. dessverre blir luftpistolen neglisjert kraftig i sommerhalvåret, noe som straffer seg da luftsesongen egentlig begynner.

luftpistol er så utrolig billig, og bra trening at jeg burde droppet en av kruttskytingene i uka med det hele året. tar litt tid å venne seg til avtrekket, grepet og ikke minst mangel på rekyl, det at du får med deg siktebildet gjennom hele skuddet, og etterholdet.
du vet med en gang når et luftskudd sitter der det skal.

tord esten
blir nok mange dager som denne på luftbana i elverum utover høsten og vinteren. skal legge lista høyere til NM enn forrige år.
så får vi se om det går seg til.


etter økta på luftbana dro jeg på eldretreffen i ankerskogen, der seniorene samler seg hver torsdag for å skravle litt og ta seg en kaffe mellom seriene.
en dag i uka jeg pleier å stikke innom, er ikke akkurat av de eldste i klubben, men har fått sneket til meg innpass via mitt vinnende vesen og gamle sjel;)
er moro å bare ta noen skudd og høre på historiene. kaffe og sosialt, ikke noe stress.

skjøt raskt gjennom 50 grovskudd (32. s&w long) i følge de som var der så har dette ikke så mye med grov å gjøre, men det tar jeg med godt humør!

kretsmesterskap i hurtig grov nå på søndag, så det er greit å få festet grepet etter luftskytinga, dette stevnet på søndag blir nok det siste kruttstevnet mitt på lang tid. blir standard, hurtig fin og hurtig grov som avholdes da, så det blir en lang dag for armen og hodet.

gleder meg til å få kjørt gjennom et stevne med gammalwaltheren min!

mandag 3. oktober 2011

bilder av våpnene jeg skal selge

selger en 9mm steyr gb.

steyr gb 9 mm
pistolen er ikke mye brukt, mangler en skrue på ene skjefteplata, men ellers er den i svært bra stand.
en spesiell pistol som det ikke florerer av.
faste sikter.

steyr gb 9mm pistol
pistolen selges for kr. 2000,- da jeg ikke skyter felt mer og dermed ikke har behov for denne om dagen.



SMITH & WESSON 586-1  357 magnum

S&W 586
revolveren er av den gamle typen med smidde deler innvendig, den er i svært god stand, ikke blitt skutt mye.

S&W 586 6 tommers løp
har tilpasset grepet på denne ellers er den original. fint utgangspunkt for en topp feltrevolver.
vil ha 4500,- for denne.

begge våpnene er selvsagt lovlig registrert og selges kun mot gyldig kjøpstillatelse fra politiet.

funnet ny type formtre jeg bruker

har nå funnet en ny type med formtre som jeg bruker på grepene mine.

den krever at du bruker litt tid på jobben, men etter å ha lekt med grepene mine lenge nå så vet jeg at det er greit å være tålmodig.

og forsiktig.......


casco formtre

koster 79,- for 125 ml der jeg kjøpte det. (Byggmakker)

hvis du legger på for tykke lag om gangen har det lett for å sprekke opp, men tar du det rolig får du en glatt overflate som har en god friksjon i seg. kan lett anbefale disse boksene.

luftdebut for sesongen! krapfoss 28/9

skjøt sesongens første luftstevne på anlegget i krapfoss (MOSS) en kjempebra bane med elektroniske skiver.
det var en god stemning og hyggelig å sitte der litt etter skytingen og titte på storskjerm når de andre skjøt, dessverre var vi litt i tidsnød, pga lang kjøretid, så vi fikk ikke sittet så lenge som jeg ville. men det får vi ta neste gang!
knallmoro å se at det var i overkant av 25 stykker som dukket opp på et sånn midtiukapåkvelden stevne! savner et tilsvarende miljø og engasjement i regionen hvor jeg vanligvis skyter.

moro å få luftet morini luftpistolen min også. blitt oversett altfor mye de siste månedene. er ikke fornøyd med resultatet, men jeg er fornøyd med å komme i gang igjen med luftpistol. det er fantastisk lærerikt og morsomt.



http://fagkomite-pistol.no/Res11/1101032.pdf

resultatene ligger her, for de som er interesserte. jeg klarte 549, med flere serier langt under pari..

kommer nok til å rusle på atskillig mer poeng etterhvert i sesongen. heldigvis lenge til NM selv om det går fort!

bilder fra Krapfoss gikk dessverre i glemmeboka, men det skal jeg sørge for å få med neste gang.


stoppet innom BØRSELARS på vei nedover og fikk benkeskutt luftpistolen min også. (nok en gang strålende service og en kopp kaffe..)( dessverre så gikk det ikke bedre enn at jeg bestilte meg en ny fripistol da jeg var der så det ble en dyr gratis kaffe;))( og fikk sett selv at det ikke hjelper å klage på den hvis jeg skyter dårlig. imponerende presisjon på morinien min.
(selv om stort sett de fleste moderne banepistoler går hull i hull, eller i hvertfall bedre enn de fleste skyttere er det godt å få testet den slik at jeg kan være sikker på det selv.) (skjønner noen de setningene der så er jeg imponert) parantes slutt...

må også få takket Marianne Ullvassveen for at hun minnet meg på stevnet noen dager før. er liksom fort gjort å ikke sjekke alle terminlister rundt omkring. greit at noen tar ansvar for å få meg med ut;)

fremover til fortiden?

har i lengre tid lett etter en grovpistol, kaliber 32 til bruk på hurtig grov og vm-grov. i hovedsak en brukt da jeg ikke har økonomi eller lyst til å prioritere så mye på grovskyting.

jeg har prøvd noen forskjellige bl.a benelli, sako, pardini, og andre.

problemet med en brukt 32 er at de ikke finnes.. (svært få som ligger ute til salg) men heldigvis ringte jeg ned til BørseLars for litt siden for å høre. de hadde en sako inne som jeg skulle se på, men de er litt store i grepet for mine hender så jeg var litt i tvil.

vel fremme fant jeg en overraskelse! med et tynt pislete tregrep som var helt løst på ramma, i tillegg så hadde ramma fått seg en sprekk ved utkasteråpningen og pistolen er nok fra langt ned på 70 tallet!. og det var ikke en SAKO jeg fant!

men en fantastisk sliten WALTHER GSP! tankene på Sakoen forsvant som dugg for solen og jeg bestemte meg med en gang for å ta med meg gspen hjem!

i følge mange en totalt utdatert rørtang, jeg fikk litt sympati for pistolen, skjøt mye med gsp som junior og hadde den i tankene da jeg skulle kjøpe min første 22.

modifisert walther gsp
prislappen på 2500 var heller ikke å forakte så jeg tok den med meg hjem som et lite prosjekt, for å se om den var brukbar. var ikke akkurat store summen jeg risikerte. (dessuten vil jeg heller ha en walther med knekt ramme enn en hel Pardini, (men det er jo sikkert bare meg))

første jeg måtte gjøre noe med var jo det løse grepet: kjøpte en tube med araldit og klinte inn et godt lag på ramma og grepet, lot det tørke litt og satte det sammen. 5 minutter senere satt grepet som støpt. (noe det også i og for seg var)
siden avtrekkermekanismen og selve løp og sleide er fullstendig demonterbart fra ramma på en gsp ser jeg ikke noe problem med at grepet er permanent festet til ramma.
et problem mindre.

walther gsp (gammel modell, med sikring)

fant frem vinkelsliperen og kuttet vekk litt av grepet og ramma for å få litt lavere kjernelinje. tok av en del bak på grepet helt inntil metallet. regner med at finmekanikerne som leser dette vrir seg i stolen, men det funker for meg..

walther gsp modifisert grep
bygde deretter om hele skjeftet, både med tanke på vinkel og anatomiske støtter ellers på grepet, har klart å få litt slakere vinkel enn originalt, samt at pistolen sitter godt i hånda. har passet på å følge med på regelboka slik at det skal nok ikke dukke opp noen problemer med tanke på evt våpenkontroll på stevner.

en god del slakere vinkel enn originalt
brukte dremel på fremsiktet, da jeg ikke fikk skrudd nok på siktet til å treffe der jeg ville. siden jeg sikter rullende også på den store duellskiva så er det ikke alle våpen som er mulig å skru inn uten litt modifisering...


har nå skutt ca 300 skudd med den uten funksjonsfeil eller noe trøbbel på noen måte. samlingene er gode og jeg skyter faktisk ikke dårligere med denne enn med andre 32 jeg har prøvd. har på treninger skutt flere 96 til 98 serier på hurtig ned til 6 sekunder. om dette er mulig å gjenskape på konkurranser er jo ikke like sikkert, men det er alltid noe annet å trene enn å konkurrere.

med tanke på det denne har kostet meg så har jeg nok gjort et kjempekjøp, så får heller de med fancy italienere stå og humre på standplass når jeg drar frem rørtanga..
første prøve er nå den 9/10 i Brumunddal, hurtig grov KM. vet med meg selv at det i hvertfall ikke er pistolen det står på når det gjelder, for den har bevist på treninger at den gjør jobben hvis jeg gjør det jeg skal.

hadde vært morsomt å kjenne litt mer til denne pistolens historie. satt masse stevneklistremerker på skjeftet så den har nok vært på noen turer rundtomkring før den havnet i mine klør. skal nok sørge for at den ikke får en stille alderdom! gammalwaltheren skal få bli brukt til det den er laget for!

lite blogging mye skyting! + våpen til salgs!

har i det siste ikke sittet så mye på nettet med blogg og sånt, har derimot fortsatt treningsmengden min som tidligere, reist rundt på stevner og startet på en ny karriere som hjemmelader.

skal komme mer inn på dette i innlegg utover uka.

la ut pardini fripistolen min, 357 magnum revolveren min og steyr gb 9mm pistolen min til salg for litt siden og fripistolen er snart på vei til bodø, forhåpentligvis til en lykkelig eier der.
(alle våpnene er selvsagt lovlig registrert og handlene skjer kun til folk med godkjente søknader, slik at det er nevnt.)

så hvis noen her trenger en smith & wesson 586-1. 357 magnum revolver, av den gamle modellen med smidde deler i innmaten. et kjempeemne for en som vil tune seg et feltvåpen. 6 tommers løp og så og si strøken utvendig, (bortsett fra grepet, det har jeg tilpasset litt) så ligger det en sånn i våpenskapet hjemme her. revolveren har nok ikke gått så mye over 1000 skudd så det er mye våpen igjen der!
vil ha 5000 kroner for den.

9mm steyr GB har jeg også til salg, dette er en presis og god pistol, men den er nokså krevende å skyte bra med av en eller annen grunn. tror nok hovedproblemet for meg er at jeg har hender på størrelse med en dvergoterpote, (bra ord) og kommer ikke skikkelig rundt grepet.
pistolen har ligget i våpenskapet etter at jeg skjøt opp de skuddene som fulgte med da jeg fikk den. lader ikke 9mm selv og skyter ikke felt mer og da prioriterer jeg å få solgt unna de våpnene jeg ikke har behov for.
pistolen mangler en skrue på den ene skjefteplata, men dette er ikke akkurat noe problem å skaffe. det er heller ikke noe problem å skyte med som det er.
vil ha 3000 for pistolen.